Raportti viikonlopun puolivälieristä
Julkaistu: 04.03.2019 00.00

PJK matkasi perjantaina Tornioon, tunnelma linkkurissa mukavan leppoinen ja rauhallinen, naurua ja vitsejä lentää. Torniossa vastaan luisteli ottelusarjan suuri ennakkosuosikki runkosarjan kakkonen TIHC. Pitkästä aikaa oli meilläkin rosterissa laajutta, tätä on koko kausi odotettukkin. Ottelun ensimmäisessä erässä paikkoja luotiin molempiin päihin tasaisesti, mutta maalivahdit torjuivat lähentelyt varmasti molemmissa päissä. Avausmaali syntyi 15-minuutin kohdalla, kun Jani Hallikainen ja Tuomas Svensk juonivat Jani Suomisen vapaaksi ja Litti paukutti vieraat yllätysjohtoon 0-1. Erän lopussa Joni Suominen löi maalinedestä tilanteeksi 0-2, Jesse Häkkisen ja Tommi Suuan esityöstä, hieman yllättäin erätauolle vieraiden 0-2 johdossa. Torjunnat Verneri Heikkilä 12 ja Mikko Taari 14.

Toisessa erässä PJK sai pari mielenkiintoista jäähyä, mutta nämä hoidettiin hienosti pois, paikkoja oli ja tolpatkin kilisivät molemmissa päissä, mutta ainoan maalin ja tilanteen 0-3 painoi ylivoimalla hienolla rystynostolla yläpeltiin Atte Junnila 32-minuutilla, syötöt Jani Suomiselle ja Jussi Hartikaiselle. Erätauolle vieraiden 0-3 johdossa. Torjunnat Heikkilä 7 ja Taari 10.

Kolmanteen erään lähdettiin oman pään kautta pelaamaan, ja yritettiin puolustaa johtoa tiukasti, 51-minuutilla Tornion halli räjähti kun Taneli Kallio pääsi iskemään maalin edestä kavennuksen 1-3, syötöt Tomi Pekkalalle ja Ville Huhtakankaalle. Pari minuuttia tästä ja Atte Junnila siirtää vieraat jo 1-4 johtoon, kiekko maalille ja sieltä Tornion oman pelaajan kautta kiekko reppuun. PJK saa 55-minuutilla jäähyn, Tornio ottaa aikalisän ja yrittää lähteä hakemaan kavennusta 6-4 vastaan, Atte Junnila on kuitenkin erimieltä asiasta ja sinetöi hattutempulla ottelun lopputulokseksi 1-5, Tommi Suua ja Jussi Hartikainen saivat syöttöpisteet maaliin. Torjunnat erässä Heikkilä 6 ja Taari 14

Lauantaina Kielosaareen saapuu edellisenä iltana housut kintuissa yllätetty Tornio, moni varmasti luuli että tämä sarja on läpihuutojuttu, mutta playoffit ovat aina oma maailmansa. Ottelun avausmaali näkee päivänvalon 5-minuutilla, kun Jani Hallikainen iskee kauden avausmaalinsa oivaan paikkaan ja siirtää kotijoukkueen 1-0 johtoon, syöttöpojot Niko Rothille ja Jesse Häkkiselle. Tuomas Kallio tasoittaa tilanteen 17-minuutilla 1-1, syötöt kerää Janne Salmela ja Ville Huhtakangas. Erä vieraiden hallintaa, mutta paikkoja oli kotijoukkueellakin. Torjunnat Mikko Taari 14 ja Verneri Heikkilä 4.

Toiseen erään lähdetään todella jännittävissä tunnelmissa, Jussi Hartikainen saa kotikatsomon räjähtämään ajassa 23:58, Atte Junnila ja Henri Lehtosaari järkkäävät paikan ja Jussi lataa suoraan syötöstä tilanteeksi 2-1 ohi Verneri Heikkilän. Tornio ottaa ajassa 24:44 5+20minuutin jäähyn päähän kohdistuneesta taklauksesta, seuranneesta ylivoimasta hienon viikonlopun pelannut Niko Roth iskee tilanteeksi jo 3-1. Peliä vie nyt kotijoukkue, ajassa 33:44 on Jesse Häkkisen vuoro huudattaa kotiyleisöä, tarkka kuti löytää tiensä verkon perällä ja tilanne jo kutkuttava 4-1, Joni Suominen saalistaessa syöttöpisteen tähän häkkiin. Kotijoukkue vie myös erän hallinnan nimiinsä. Torjunnat Taari 5 ja Heikkilä 19.

Kolmannessa erässä asetelma on jälleen sama kuin vieraspelissä, omaa maalia lähdetään puolustamaan raivokkaasti ja isketään vastahyökkäyksillä jos saumaa tulee, fiksusti pelaamalla homma hoidetaan kyllä. Ajassa 48:11 hurjan (sarjan parhaan) ranteen omaava Tomi Pekkala pääsee näyttämään osaamistaan, kiekko yläpeltiin ja tilanteeksi kaventuu 4-2, syötöt Taneli Kalliolle ja Miika Hymylälle. Ottelun loppupuolella Tornio saa vielä mahdollisuuden kolmen peräkkäisen ylivoiman johdosta, mutta PJK on päättänyt syödä kiekot ja Mikko Taari hoitaa maalilla loput. Viimeisellä minuutilla kapteeni Jesse Häkkinen heittäytyy kiekon eteen saaden lämärin suoraan päähänsä, halli hiljenee ja tilanne näyttää todella pahalta, onneksi tästä selvittiin säikähdyksellä. Summerin viimein soittaessa kotijoukkue järjestää todellisen sensaation lähettämällä Tornion kesälomille, tähän ei moni uskonut. Torjunnat Taari 18 ja Heikkilä 5.

Viikonlopun antia oli hyvä viisikkopelaaminen, tahto, asenne ja halu pelata joukkueelle. Maalit tehtiin kun paikka tuli ja puolustuspelaaminen oli uhrautuvaa. Valmennus onnistui taktiikassa loistavasti ja vei kyllä vastustajaa silla osa-alueella nyt selkeästi. Maalissa Mikko J Taari oli jäätävän hyvä, voisi sanoa Misen olleen jopa liekeissä välillä, erittäin varmaa ja rauhallista pelaamista. Lisäksi siirtorajalla tulleet Joni Suominen ja Atte Junnila toivat ryhtiä ja leveyttä hyökkäyspäähän, hienoa että miehet halusivat itse tulla meille jatkamaan kautta!

Tulevaan Liminka-sarjaan lähdetään edelleen haastajan asemasta liikkeelle, runkosarjan ykkösellä on laaja nippu taitavia pelimiehiä rosterissa ja heillä on hyvä valmennus penkin takana, joten kovia pelejä on tiedossa. Toivottavasti yleisöä saapuu lauantaina Kielosaaren lehtereillä runsaasti, tässä on ainekset todella kutkuttavan jännittävään sarjaan käsillä. Limingassa pelataan välierien avauspeli perjantaina klo 19:00 ja se ei ole matka eikä mikään lähteä kannustamaan jo sinne! Tervetuloa paikanpäälle.